Hot Stone

Ziel, Lichaam en Geest zijn ťťn.

De Hotstone massage is een heerlijke lichaamsbehandeling vanuit de gedachtegang ďZiel, Lichaam en Geest zijn ťťnĒ. De behandeling combineert masseren (en kan ook ingepast worden in elke massagevorm) met thermodynamische voordelen en de therapeutische kwaliteiten van essentiŽle oliŽn.

De thermotherapie bestaat uit warme basaltstenen, opgewarmd "au bain-marie" met een ideale temperatuur van 47 graden, afwisselend met "chilled" (gekoelde) marmeren stenen die op het lichaam gelegd worden en waarmee ook zacht gemasseerd wordt. Meestal langs de ruggengraat, in de nek, in de handen, op de borst en buik en zelfs tussen de tenen. Een heerlijk gevoel dat we alle koukleumen kunnen aanraden...

Stenen gevormd door de vier elementen.

Basalt is het beste materiaal voor hotstone massages want het houdt de warmte langer vast en geef deze op een natuurlijke wijze aan het lichaam door. De stenen zijn afkomstig uit Amerika en zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen, waarna ze eeuwenlang in rivier beddingen hebben gelegen en mooie, ronde en gladde vormen hebben gekregen. De Indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen aarde, wind, water en vuur, die ze uit hun rivierbeddingen halen en inzegenen met de vier windrichtingen.  

De stenen bevatten natuurlijke krachten.

Basalt is paramagnetisch, wat betekent dat de steen aangetrokken wordt door een magnetisch veld. Paramagnetisme verhoogt de vitaliteit en is conductor van subtiele energieŽn. De warmte dringt door in de spier en verlicht spanningen terwijl de koude stenen ontstekingen verminderen en zwellingen tegengaan. De toepassing van warmte vergroot het gevoel van welzijn en geeft de therapeut ook de kans om dieper en effectiever te werken bij chronische pijn. Hotstone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging, stimuleert de orgaanfuncties en activeert het zelfherstellingsvermogen van het lichaam. Het helpt ook bij het harmoniseren van de chakras en ondersteunt alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieŽn harmoniseert.

Tegen lichamelijke klachten.

Deze therapie is aan te raden bij acute en chronische spierproblemen, bij elk gevoel van onevenwichtigheid in je lichaam en is vooral geschikt voor mensen met spier- gewricht- en/of zenuwpijnen, rug en/of nekpijn, botafwijkingen, voorhoofdholte- of kaakholteontsteking, hoofdpijn, slechte doorbloeding, luchtwegenaandoeningen, burn-out of algehele moeheid en zwakte voelen, maar ook zeker voor mensen die gewoon eens lekker hun lichaam willen vertroetelen en relaxen...!