Stoelmassage

 

 

Het bedrijf

 

Geschiedenis

 

TouchPro® Europe is de naam van de stoelmassage sequens exclusief gebracht door On Site Massage® Nederland - TouchPro® Europe; opgericht in 1993 door Rob’n Cappel (directeur en senior trainer). Gebaseerd op 1300 jaar van Japanse massagetraditie hebben de diversiteit en de effectiviteit van de TouchPro® Europe stoelmassage er mede voor gezorgd dat het de meest gebruikte vorm van stoelmassagetechniek is in Europa.
Rob’n Cappel werd op 13 juni 1956 geboren in Shreveport, Louisiana. Reeds op jonge leeftijd is zij geïnspireerd geraakt in de helende en preventieve werking van lichaamswerk en heeft zij verschillende programma’s gevolgd: van voedingsleer en sportmassage tot Anma massage om zich zo uiteindelijk te specialiseren in On Site Massage®.

Zij introduceerde reeds in 1993 de On Site Massage® in Nederland. Nederland was er duidelijk nog niet klaar voor, vele deuren bleven gesloten, sommige gingen open, maar werden met een harde smak weer dichtgegooid. Overtuigd van de positieve effecten van de massage en gesteund door de resultaten in Amerika hield zij echter vol. Langzaam kreeg haar werk aandacht in kranten en op radio en televisie.
In 1995/1996 kwam de ommekeer. Na vele jaren van training te hebben gevolgd werd zij de eerste TouchPro® Europe trainer werkzaam in Europa. Dit gaf haar de kans om zelf masseurs op te leiden om zodoende een netwerk van kwalitatief goed opgeleide stoelmasseurs te vormen. Niet langer hoefde zij alleen de markt te overtuigen over de positieve effecten van de TouchPro® Europe stoelmassage.

Maandelijks werden er trainingen gegeven en al snel groeide het netwerk, van 32 gecertificeerde stoelmasseurs in 1997 tot ruim 800 in 2005. Al deze stoelmasseurs werken volgens de TouchPro® Europe methode. TouchPro® Europe stoelmassage is de meest toegepaste en onderzochte vorm van stoelmassage. De stoelmasseurs aangesloten bij TouchPro® Europe voldoen allen aan de kwaliteitseisen die TouchPro® Europe aan haar licentiehouders oplegt. Jaarlijks wordt hun kwaliteit getest door middel van speciale trainingen (oefensessies) of een herexamen. Zo is een ieder die de stoelmassage wenst te ontvangen verzekerd van een goede professioneel uitgevoerde massage.

Waar in 1996 de deuren nog gesloten bleven staan zij nu wagenwijd open; in honderden bedrijven in Nederland, maar ook daar buiten, wordt de TouchPro® Europe stoelmassage op regelmatige basis uitgevoerd.

Sinds 1993 heeft On Site Massage® Nederland/TouchPro® Europe duizenden masseurs opgeleid in de techniek en marketingstrategieën van de stoelmassage. We trainen masseurs in Noorwegen, Spanje, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Aruba, Italië en Nederland. Door overal workshops te geven en te luisteren naar de ervaringen van onze studenten en cliënten weten we beter dan wie dan ook wat werkt en waarom.

 

Wat is stoelmassage

 

Wat is stoelmassage en wat zijn de voordelen ervan?

De intentie van deze massage is preventief, het kan gezien worden als een soort onderhoudsprogramma voor het lichaam. De massage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage en wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Het is een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen. Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest!

Stoelmassage maakt massage meer toegankelijk voor het grote publiek en is voor de professionele masseur een uitbreiding van zijn of haar activiteiten naar de bestaande klantenkring toe. Sinds de introductie van stoelmassage in Europa (1993) hebben duizenden TouchPro® Europe practitioners stoelmassage geïntroduceerd bij bedrijven, conventies, congressen, health clubs, winkelcentra, kapsalons, beautyfarms, sportscholen, vliegvelden en tal van andere locaties. Het is het snelst groeiende segment in de totale massagemarkt.

 

Voor onze cliënten is stoelmassage een makkelijke keuze...     

• Stoelmassage kan over de kleding heen worden gegeven, men
hoeft zich dus niet uit te kleden.
• Men voelt zich zittend vaak comfortabeler dan liggend.
• Een kortere massage maakt het financieel voordeliger.
• Er komt geen olie aan te pas, dus geen plakkerig gevoel na
een massage. Men kan direct weer over tot de orde van de dag.

 

Voor masseurs is stoelmassage een belangrijke toevoeging naast hun bestaande activiteiten...

• Stoelmassage kan overal en op elk tijdstip worden gegeven.
• Stoelmassage is een makkelijke opstap naar tafelmassages.
• Stoelmassage heeft een lage drempel en is dus makkelijk te ‘verkopen’.

Stoelmassage